Over de Vereniging van HypnoBirthing® Docenten Nederland & België

Wij geloven in een zachte, prettige en positieve geboorte-ervaring. Voor moeder, kind en geboortepartner.

De Vereniging HypnoBirthing® Nederland en België bestaat uit docenten die getraind en gecertificeerd zijn om de officiële cursus HypnoBirthing® te geven. Wij zijn te herkennen aan de twee hoofdletters in onze naam en de ® erachter. 

Onze docenten

Gecertificeerd om de cursus te geven

Bijgeschoold in de nieuwste kennis en technieken

Hecht netwerk van gepassioneerde geboorteprofessionals

Dragen bij aan de ontwikkelingen van HypnoBirthing®

Bij een aangesloten docent wordt de cursus vaak deels vergoed

De gezichten achter HypnoBirthing®

Petra Lomartire, Voorzitter

Als Psycholoog, Zwangerschapscoach, Verloskundige In Opleiding én moeder van 2 dochters zet ik me al langer in om ouders een goeie ervaring tijdens de zwangerschap, geboorte en start van hun gezinsleven te bieden.

Vanaf 2016 ben ik ook HypnoBirthing cursussen gaan geven en ik vind het écht een fantastische, mooie, bijzondere methode om ouders bewust te laten voorbereiden op een ontspannen geboorte van hun kindje!

Ze groeien tijdens de cursus zo enorm, voelen zich zelfverzekerd en sterk, nemen regie over het geboorteproces én weten de praktische tips en technieken toe te passen die ze geleerd hebben. 

Lees verder...

Omdat ik keer op keer merk hoeveel impact deze cursus op ouders heeft, vind ik het belangrijk dat nóg meer ouders kennismaken met HypnoBirthing. Maar ik merk ook dat er nog steeds veel misvattingen zijn over wat HypnoBirthing precies is. Dat maakte dat ik in 2018 ingestapt ben als voorzittter van de HypnoBirthing Vereniging Nederland en België, waarbij ik op missie ben om HypnoBirthing goed op de kaart te zetten én te zorgen dat de kwaliteit van de cursussen hoog blijft door de HypnoBirthing docenten bij te scholen en regelmatig van elkaar te laten leren. Zodat er nog meer ouders een mooie start kunnen maken met hun kindje en met zelfvertrouwen aan deze spannende reis beginnen!

Mailen naar Petra

Linda Rennen, Penningmeester

Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door zwangerschap en geboorte. Het is krachtig, bevrijdend, verhelderend en intiem.

Geboorte geven is een ervaring voor het leven. Met de kracht je voor altijd te transformeren. Het maakt ècht uit hoe je die beleefd. Daarom bereid je je optimaal voor middels de zwangerschapscursus HypnoBirthing®.

De reis die jij, je partner en je kindje samen maken vanaf het moment zwanger te willen worden tot na de geboorte laat een diepe imprint achter bij elk gezinslid. Daar heb je zelf veel invloed op door dat proces bewust door te maken. Met aandacht voor elkaar. In verbinding en vol liefde geef je jezelf en je kindje een fijne start.

Wat mij betreft is HypnoBirthing® de juiste combinatie tussen praktisch en concreet aan de slag en aandacht voor de zachte kant van geboorte geven. Beiden zijn namelijk even belangrijk en nodig tijdens de geboorte.

Mailen naar Linda 

Julia Putman, Secretaris

Ik ben Julia, moeder van Nathan. Zijn geboorte heeft mijn passie voor het werken met zwangere vrouwen aangewakkerd. Ik geloof dat de zwangerschap en geboorte een van de mooiste periodes in je leven kan zijn.

Helaas is het steeds vaker zo dat we te horen krijgen dat bevallen moeilijk en pijnlijk is. Dat het iets is waar je even doorheen moet.

Steeds meer vrouwen zien heel er op tegen de bevalling. Dat is ook logisch als je al die nare verhalen hoort, maar het is ook zo ontzettend zonde! Want het kan zo een prachtige, inspirerende en vooral ook transformerende ervaring zijn.

Iets waar jij ontzettend trots op kan zijn!

Lees verder...

Ik voel me bevoorrecht dat ik hier met mijn doula begeleiding en HypnoBirthing cursussen aan bij kan dragen. Sinds 2019 zit ik in het bestuur van de HypnoBirthing vereniging Nederland en België. Ik vervul hier de rol van Secretaris samen met Laura.

Wat ik onwijs leuk vind om te doen! Ik hoop dat de vereniging kan blijven groeien en zich blijven ontwikkelen. En ik me nog een heleboel jaar met plezier in kan zetten voor de vereniging en voor HypnoBirthing.

Mailen naar Julia

Laura Weijenberg-van Nobelen, Secretaris

In 2016 heb ik de opleiding tot HypnoBirthing docent gevolgd.

Direct daarna heb ik mij verbonden aan de HypnoBirthing vereniging. HypnoBirthing is voor mij belangrijk, omdat het uitgaat van de fysiologie en natuurlijke kijk op de geboorte.

Het is een enorm contrast met mijn werk als obstetrieverpleegkundige.

Ik vind het fijn om mijn kennis als obstetrieverpleegkundige te gebruiken tijdens het geven van de cursus HypnoBirthing en omgekeerd vind ik het fijn om de kennis als HypnoBirthing docent te gebruiken in mijn functie als verpleegkundige op de verloskamers.

Eind 2019 ben ik, tegelijkertijd met Julia, het bestuur ingegaan en delen we samen de rol van secretaris. 

Lees verder...

Een belangrijk doel van de vereniging is verbinding maken tussen collega HypnoBirthing docenten. Dit doen wij middels het organiseren van verschillende vergader-/scholingsmomenten. Tijdens deze bijeenkomsten is er altijd gelegenheid voor de docenten om contact met elkaar te leggen. Door het gezamenlijk bespreken van de inhoud de cursus wordt een duidelijke lijn zichtbaar. Het gevolg hiervan is dat iedereen de cursus op een vergelijkbare manier aanbiedt, maar met een eigen stijl. Hiermee wordt het SAMEN gevoel versterkt. Ik vind het een eer om bij het bestuur van deze vereniging te horen.

Mailen naar Laura

Als je de manier waarop je naar
de bevalling kijkt verandert,
verandert de
bevalling

Mickey Mongan

Onze missie

Het is onze missie om baby’s met een zachte landing aan hun nieuwe leven te laten beginnen.

Dat proces begint al tijdens de zwangerschap. Door bewustwording te creëren en informatie te geven, zetten we koppels in hun kracht om vol vertrouwen geboorte te geven.

Met als resultaat een positieve geboorte-ervaring voor moeder, kind en geboortepartner.

 

De filosofie

HypnoBirthing® is meer dan een zwangerschapscursus; het is ook een filosofie en techniek die gebaseerd is op het boek van Dr. Grantly Dick Read: Childbirth without fear.

Hij ontdekte dat het mogelijk is om pijnvrij geboorte te geven.

Dit kan wanneer angst, spanning en medische complicaties geen onderdeel zijn van het geboorteproces.

Marie Mongan methode

De cursus HypnoBirthing® is ontwikkeld door de Amerikaanse Marie Mongan.

Het opleidingsprogramma is sinds enkele jaren ook te volgen in Nederland en België. Onze docenten hebben de opleiding afgerond en zijn vanuit Amerika gecertificeerd.

Voor het Nederlandse en Belgische lidmaatschap laten docenten zich regelmatig bijscholen.

Wij zijn er voor

zij die een kindje verwachten

Wil jij helemaal klaar zijn voor de komst van jouw of jullie baby? Wil je weten hoe je met vertrouwen de bevalling tegemoet gaat? Wil je leren hoe je ontspannen en op een natuurlijke manier geboorte geeft?

gecertificeerde docenten

Heb jij de opleiding voor HypnoBirthing® afgerond?
Werk je in Nederland of België en wil jij je aansluiten bij de officiële vereniging voor HypnoBirthing® docenten?

Heb je een vraag?

 

De zwangerschap is een bijzondere periode waarin je toeleeft naar de komst van jouw of jullie kindje. Begrijpelijk dat je vooraf precies wil weten wat je kunt verwachten.

Heb je al gezien dat wij een FAQ hebben?

Je vindt deze onder het contactformulier. Staat je vraag er niet tussen? Vul dan je gegevens in en stel je vraag. Binnen enkele werkdagen neemt één van onze docenten contact met je op.