Happy Birthing Day gewenst!

Sterkte
Waar vriendinnen me vooraf niet voor hadden gewaarschuwd, is dat ik als zwangere vrouw op een feestje ineens terecht kon komen in de cirkel van ingewijde vrouwen. Vrouwen die al een geboorte van hun kindje achter de rug hadden en die me er alles over wisten te vertellen. Het een na het andere rampverhaal werd gedeeld, zowel van henzelf als anderen. Zoals bijvoorbeeld ook het verhaal van de buurvrouw van het nichtje van een sportmaatje. Het leek net een wedstrijd van wie het ergste verhaal kon vertellen. Na afloop sprak een vrouw me bemoedigend toe: sterkte met de bevalling. Het is iets verschrikkelijks, maar je vergeet het ook wel weer heel snel wanneer je je kindje in je armen hebt. Dit werd door de verschillende vrouwen in de cirkel beaamd. Ik zelf keer nog eens rond me heen en zag vrouwen die stuk voor stuk net in geuren, kleuren (en opmerkelijk veel detail!) over een eigen bevalling hadden gesproken. Uit hun verhaal bleek zeker niet dat ze dit waren vergeten (al was het al 30 jaar geleden).

Bewust voorbereiden
Deze ervaring heeft mij juist doen besluiten om me op een bewuste manier, via HypnoBirthing, voor te bereiden op te geboorte van mijn (inmiddels twee) kind(eren). Zelf wilde ik zo’n bijzonder moment van mijn leven; de geboorte van ons kindje, ook helemaal niet vergeten. En ik kijk er ook echt met zo veel bewondering, trots en dankbaarheid op terug.

Viering van nieuw leven
Wat zeg jij tegen vrouwen die bijna met verlof gaan? Een onheilspellende sterkte voor wat komen gaat? Of wens je ze juist vertrouwen, kracht en ontspanning? Een geboorte van een kind is zo’n bijzondere levenservaring voor zowel ouders als kind. Graag zie ik dan ook een verandering in focus van sterk bij de bevalling dat je het snel weer mag vergeten naar het vieren van het nieuwe leven.

Ik wens aanstaande ouders dan ook graag een Happy Birthing Day toe!

Paula Wanner
MamaRijk, www.mamarijk.nl

Een gedachte over “Happy Birthing Day gewenst!

 1. Sylvia Verduin schreef:

  Luie kaars helpt goed voor vermoeide benen, spierkrampen, spataderen,goed voor ontspanning, geeft je kindje de ruimte en je bovenlichaam wordt goed doorbloed.
  Ga dicht tegen de muur zitten met de zijkant van je lichaam
  Ga via je zij op je rug liggen terwijl je met je benen omhoog gaat naar de muur tie
  Leg je benen tegen de muur, recht omhoog of gespreid
  Leg je handen op je buik
  Kussentje onder je hoofd en eventueel ook onder je stuit
  Pas de buikademhaling toe
  Als je benen gaan tintelen haal je ze even iets naar je toe
  Eindig door je benen naar je toe te halen
  Draai op je zij
  En kom langzaam omhoog.

Reacties zijn gesloten.