Fertiliteit

HypnoBirthing® Fertility

Ook met een kinderwens kunnen speciaal opgeleide HypnoBirthing® Fertility hypnotherapeuten je helpen. Bij deze vorm van begeleiding zal hypnose, gericht op diepe lichamelijke en geestelijke ontspanning en het herstellen van het (zelf)vertrouwen centraal staan en het laat zich prima combineren met medische en/of alternatieve vruchtbaarheidsbehandeling.

Wereldwijd zijn er 10 tot 15% stellen die moeilijkheden ondervinden bij het realiseren van hun kinderwens. Ook al zijn er talloze redenen voor vruchtbaarheidsproblemen, stress dat het niet lukt, speelt er altijd een rol bij, ook al heeft het niet altijd de hoofdrol. Stress heeft invloed op de hypothalamus (een onderdeel in de hersenen) en op het regulatiesysteem van de hormonen FSH en LH en ook op de hypofyse en bijnieren. Door sterke stressreductie kunnen hormonen reguleert worden.

Dubbele slagingskans met hypnotherapie

Verschillende studies hebben aangetoond dat het combineren van hypnotherapie bij medische behandelingen, de slagingskans zelfs kan verdubbelen.

Een selectie uit onderzoek
The Journal of the American Medical Womens Association vermeldde in 1999 dat 42% van de deelnemende vrouwen binnen 6 maanden, met hypnose in hun behandelplan, zwanger waren. Daarnaast gaven deze vrouwen aan minder last te hebben van angstige gevoelens, stress en depressie.

Een recenter onderzoek is in 2006 van Levitas, gepubliceerd in Fertility and Sterility in, Impact of hypnosis during embryo transfer on the outcome of in vitro fertilization embryo transfer: a case-control study. Daarin staat dat hypnose IVF succes kan verdubbelen. Bij 185 vrouwen werden 28% van de vrouwen zwanger die hypnotherapie kregen, ten op zichte van de controlegroep waarvan er 14% zwanger werden

Onderstaande lijst geeft een overzicht van alle door het HypnoBirthing® instituut gecertificeerde consultants en die zijn aangesloten bij Nederlandse Vereniging voor HypnoBirthing® Cursusleiders (NVHBC):

Verginia van den Akker
Rotterdam
010 4586 532
info@hypnobirth.nl
www.hypnobirth.nl
Karin Kagenaar- Hartman
Den Dungen
06 2326 0984
karin@hartenwens.info
www.hartenwens.info
Minke Boxma
Susteren
0464 395 899
fijnbevallen@outlook.com
hypnocaresusteren.com/hypnotherapie.php