Martina Wagenaar

HypnoBirthing® Docent

Op 11-2-2018 werd ik door de geboorte van onze zoon Jonathan voor het eerst moeder. De mooiste ervaring uit mijn leven tot nu toe. Te midden van zijn vader en een van zijn grote zussen werd hij in een warm bad geboren bij ons thuis. Het was een intens en ontspannen proces.In deze ervaring kwam voor mij (opnieuw) de bevestiging dat lichaam en geest niet afzonderlijk van elkaar functioneren, dat het een Geheel is waar we invloed op hebben. Voortdurend, bewust en onbewust.

Voor mij is dat een levenswaarheid, levenswijsheid. En om dit concept, maar dan toegespitst op specifiek het geboorteproces te kunnen doorgeven aan nieuwe (aanstaande-)moeders en hun partners ben ik de opleiding tot HypnoBirthing docent gaan doen.

Daar heb ik mij verdiept in dit concept maar ook in de fysiologie van de geboorte. Er is bijzonder veel overlap tussen wat ik tijdens mijn beroep als schaapherder heb ervaren rondom geboortes en hoe geboortes verlopen bij mensen. Het grootste verschil is dat dieren niet op dezelfde wijze kunnen denken als wij mensen. Dieren volgen de impulsen van hun lichaam en instinct. Wij zijn doorgaans in ons denken al erg “gekleurd” als het aankomt op een beeld/idee van de geboorte. En laat het nu net zo zijn dat ons denken invloed heeft op ons lichaam en daarmee op de geboorte-ervaring die we zullen hebben. HypnoBirthing is een filosofie en een techniek, ontwikkeld in de jaren ’80/’90 door Marie Mongon (grondlegster van HypnoBirthing). Zoals zij ooit zei; “If you change the way you view birth, the way you give birth will change”, als je het beeld dat je hebt van het geboorteproces verandert, dan zal de manier waarop je het geboorteproces ervaart ook veranderen.

Voel je welkom!

Een Harte Groet
Martina
Tel; 0648469672

Heb je een vraag?

 

De zwangerschap is een bijzondere periode waarin je toeleeft naar de komst van jouw of jullie kindje.

Begrijpelijk dat je vooraf precies wil weten wat je kunt verwachten.

Vul daarom jouw gegevens in en stel je vraag. Binnen enkele werkdagen neemt één van onze docenten contact met je op.