Kaatje Molenberghs

Ik ben Kaatje Molenberghs, geboren in 1976, mama van zoon en dochter. Sinds 2017 ben ik gecertificeerd doula (en lid van de Vlaamse Federatie van Doula’s) en begeleid sindsdien koppels op mentaal  en praktisch vlak tijdens hun zwangerschap en geboorte.

Ik volgde eveneens de jaaropleiding Integrale Zwangerschapsyoga aangeboden door Lut Van Melle. Ben enorm overtuigd van de integrale aanpak van deze yoga, die zowel oefeningen voor tijdens de zwangerschap aanbiedt, een degelijke voorbereiding op het gebruik van yogaoefeningen tijdens de bevalling en een voorbereiding op een bewuste en een natuurlijke bevalling. 

Sinds 2019 ben ik gecertificeerd HypnoBirthing® docent. Hierbij kan ik ook de partner mee betrekken in de voorbereiding van de geboorte. Diepe meditatie of hypnose (what’s in a name), de rode draad van deze prenatale cursus, is voor mij een enorm krachtige methodiek die zich voor mij persoonlijk al meermaals heeft bewezen.

In het kader van voorgaande opleidingen volgde ik verschillende bijscholingen zoals acupressuur, rebozo-technieken, verbindende communicatie, Birth Into Being, Anna Verwaal, Spinning Babies, postnatale yoga, holistic pulsing,  enzovoort.

Doorheen mijn weg in de geboortewereld is er een fascinatie gegroeid over sensuele geboorte of hoe vrouwelijke sensualiteit kan ontstaan en kan bijdragen aan een natuurlijke bevalling. Sensualiteit tijdens geboorte  is dan ook mijn stokpaardje. Ik heb dan ook een proefwerk geschreven over dit thema “Sensuele geboorte of de geboorte van sensualiteit”

Kaatje Molenberghs

Nachtegaalstraat 119
2550 Kontich
België
0472/94 01 22
Kaatjemolenberghs@yahoo.com