Ilse Duchatteau

HypnoBirthing® Docent

Mijn naam is Ilse Duchatteau. Ik woon samen met mijn man Martijn en onze 2 prachtige dochters Juliette en Livia in Heiloo.
Tijdens mijn eerste zwangerschap werkte ik in het kader van mijn HBO-V opleiding op het verloscentrum van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.
In 1,5 jaar heb ik daar veel geboortes mogen zien en begeleiden, waarbij vaak medisch werd ingegrepen. Mijn beeld met betrekking tot bevallingen was daardoor vrij eenzijdig. Ik had zodoende verse tegenzin toen het aankwam op mijn eigen bevalling en deze geboorte heb ik inderdaad als heftig ervaren.
Toen ik zwanger was van mijn tweede dochter wist ik één ding heel zeker: ik wil het dit keer anders.
Mijn zoektocht naar goede zwangerschapsbegeleiding leidde me naar de cursus HypnoBirthing. Een prachtige, rustige en liefdevolle geboorte volgde en zo is mijn jongste dochter in een oase van rust ter wereld gekomen. Mijn man en ik waren volledig overdonderd door deze prachtige geboorte ervaring!
Ik heb besloten de opleiding tot docent HypnoBirthing te volgen omdat ik het als mijn doel en missie zie om andere stellen te helpen om zich voor te bereiden op een fijne bevalling. Ik gun het ieder stel echt zo om de geboorte van hun eigen kindje in ontspanning en harmonie te kunnen ervaren.
Het is een groot voorrecht om mensen te mogen vertellen over deze prachtige methode. Als ouders na het volgen van de cursus terug kunnen kijken op een mooie geboorte ervaring van hun kindje dan heb ik mijn doel bereikt!
Naast alle praktische kennis, tips en tools met betrekking tot het baringsproces neem ik ouders mee op reis. We ontdekken samen de geboortewereld en ik help ze hierin te navigeren. Regie pakken in deze super belangrijke periode in je leven is namelijk noodzakelijk om een zo fijn mogelijke ervaring te hebben. Hoe maak je eigen keuzes in dit proces. Wat is er nodig om beslissingen te nemen, en hoe weet je nou wat te kiezen? Ik help ouders hun verantwoordelijkheid te zien, erkennen en pakken, en we besteden aandacht aan hoe ze hier op een prettige manier mee om kunnen gaan.  Ik vergelijk dit soms met een ijswinkel. Ik laat ouders kennis maken met alle smaken in de winkel en ouders zelf kunnen dan zelf hun ijscoupe samenstellen. Helemaal naar eigen smaak en wens.  Ik zie de cursus dan ook echt als een bewustwordingsreis waarin iedereen zijn eigen pad steeds meer gaat ontdekken!
Ik geef met heel veel plezier en passie les in mijn praktijk aan huis in Heiloo in het Nederlands en in het Engels. Voel je welkom!
Geboortepraktijk Puur
info@geboortepraktijkpuur.nl

Heb je een vraag?

 

De zwangerschap is een bijzondere periode waarin je toeleeft naar de komst van jouw of jullie kindje.

Begrijpelijk dat je vooraf precies wil weten wat je kunt verwachten.

Vul daarom jouw gegevens in en stel je vraag. Binnen enkele werkdagen neemt één van onze docenten contact met je op.