Esther George

Ik ben Esther George, en sinds 2005 mag ik mijzelf vroedvrouw noemen (ik vind verloskundige niet leuk klinken, want ik “verlos” niemand, en vroede vrouw betekent wijze vrouw 🙂 ), ik vind het het mooiste beroep van de wereld. Ik heb al vele ouders mogen begeleiden tijdens hun zwangerschap, bevalling en kraambed. Ik heb prachtige, ontspannen bevallingen gezien, maar ook vrouwen die niet goed konden ontspannen en loslaten, daardoor soms in paniek raakten en de pijn te heftig vonden.
In 2008 heb ik voor het eerst een vrouw mogen begeleiden die een cursus HypnoBirthing® gevolgd had. Ongelooflijk hoe ontspannen en geconcentreerd zij was; ze deed alleen haar ogen open en dicht tijdens een wee, en pakte uiteindelijk zelf haar kindje aan op de baarkruk, in complete rust, ongelooflijk! Omdat ik zo enthousiast was hierover, heb ik toen de HypnoBirthing® docentenopleiding in Schotland gevolgd omdat ik deze cursus ook wilde geven, als aanvulling op mijn mooie beroep, om zo zwangeren en hun partner te helpen zich voor te bereiden op het mooie geboorteproces. Het geeft me heel veel voldoening als mijn cursisten me laten weten dat ze ontzettend veel aan de cursus hebben gehad en fijn en trots op hun bevalling terugkijken.
In oktober 2016 heb ik zelf mogen ervaren wat het is om moeder te worden, en ben ik prachtig thuis in een beval-bad bevallen van een heerlijke zoon Bas! Ik heb ontzettend veel gehad aan de oefeningen, en ben alleen nog maar enthousiaster geworden over het concept HypnoBirthing!
www.hypnobirthingrandstad.nl
Esther@hypnobirthingrandstad.nl